Begeleider wonen-dagbesteding complexe doelgroep

 

Voor woning Wentel 5A in Wognum zijn wij op zoek naar een

BEGELEIDER WONEN - DAGBESTEDING COMPLEXE DOELGROEP
voor 24 uur

Locatie: Wognum
 

Jouw werkplek en hun thuis
Op de woning Wentel 5A op het terrein van WilgaerdenLeekerweideGroep in Wognum wonen 7 cliënten met een verstandelijke beperking. Van laag tot midden niveau. De jongste is 17 jaar en de oudste is 49 jaar. Zij spreken met enkele woorden en gebruiken gebaren en ondersteunende communicatiemiddelen om duidelijk te maken wat zij willen. Er is fysieke begeleiding nodig en er is grote behoefte aan veiligheid, vertrouwdheid  en voorspelbaarheid. Maar vooral doen we ons werk met veel plezier en dat straalt het team uit. Zij omschrijven zichzelf niet voor niets als ‘het leukste huis van de Verlengde Kerkweg’. Het is een gezellig thuis met een grap en een grol.

Bijzondere communicatie
Het spreekwoord ‘aan één woord genoeg hebben’, is hier van toepassing.Je bouwt een band op met de cliënten en kunt hun gedrag lezen. Onze wijze van begeleiden is de belangrijkste manier waarop we mensen in hun kracht zetten en zich veilig en zeker van zichzelf laten voelen. Om contact te maken en te onderhouden zetten we alle vormen en mogelijkheden van Totale Communicatie in. Want zoals jij als professional weet: alles is communicatie.

De functie
Je ondersteunt de cliënten op een respectvolle wijze bij de ADL en neemt dit over wanneer dat nodig is. De zorg en begeleiding die je biedt sluit aan bij de afspraken, zoals vermeld in het ondersteuningsplan. Daarnaast ben je creatief in het zoeken van oplossingen en in het organiseren van activiteiten. Je hebt je team om op terug te vallen, ondersteund door een gedragsdeskundige en clustermanager. En wil je je je daarnaast verder ontwikkelen? Dat juichen we toe. Binnen onze eigenlijk organisatie kun je via het label ZWOpleidingen verder werken aan je deskundigheid en expertise.

Wij vragen

 • Je hebt een afgeronde MBO-opleiding (niveau 3/4) richting zorg of welzijn.
 • Je bent iemand met een positieve klantvriendelijke instelling die initiatief neemt in het zo goed mogelijk vorm geven van de zorgvraag van de cliënten.
 • Je kunt zelfstandig en teamgericht werken.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring en affiniteit met de complexe doelgroep. Kennis van meerzorg is een pré.
 • Voorkomende gedragsproblematiek kun jij hanteren, relativeren en bespreekbaar maken binnen het team.
   

Wij bieden

 • Een team waarbij er ruimte en aandacht is voor zowel persoonlijke ontwikkeling als teamontwikkeling.
 • Een salaris met arbeidsvoorwaarden die gebaseerd zijn op de cao gehandicaptenzorg. Deze functie is ingedeeld in FWG 40 (maximaal € 2.902,- bruto bij volledig dienstverband).
 • E-learning en andere gerichte opleidingen en trainingen, zodat je helemaal up-to-date blijft in je vakgebied.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,33% en voordeel op de aanschaf van een fiets, laptop/tablet of fitnessabonnement.
 • Tot slot kun je ook nog eens gebruik maken van de Personeelsvoordeelwinkel.
   

Meer informatie en sollicitatie?
Als je nog vragen hebt wordt verdere informatie graag gegeven door Marije Ruijs, Clustermanager, bereikbaar op telefoonnummer 06-14607903.

Via onderstaande sollicitatiebutton kun je reageren op deze functie.